Pelosi: Ukrajina se bori za demokraciju za sve nas

Zagreb - Ukrajinski narod bori se za demokraciju za sve nas, rekla je predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi u utorak u Zagrebu. 
"Krim je Ukrajina", naglasila je Pelosi u svom obraćanju.

-Nažalost, sada znamo da su ruske akcije na Krimu samo jedna dimenzija sveobuhvatnog napada na Ukrajinu i demokraciju, dodala je. 

Pelosi sudjeluje na parlamentarnoj dimenziji Krimske platforme u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog sabora i Vrhovne Rade. 

Pelosi je napomenula da je borba Ukrajine važna za sve demokracije. "Ukrajinski narod bori se za demokraciju u svojoj zemlji, ali bore se i za sve nas", rekla je predsjednica Zastupničkog doma SAD-a. 

SAD je Ukrajini od početka ruske invazije uputio više od 60 milijardi dolara humanitarne, ekonomske i vojne pomoći. Pelosi je dodala da će Washington nastaviti podupirati Kijev. "To je ono što ćemo činiti - sve dok se ne ostvari pobjeda", rekla je. Rusija je proteklih tjedana pojačala napade na ukrajinske gradove, civilnu i energetsku infrastrukturu. Pelosi je optužila Rusiju da su "napadi na civilnu infrastrukturu ratni zločini" i istaknula da se trebaju nastaviti sankcije Rusiji. 

Autor: Hina