Održana tematska sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom u Republici Hrvatskoj tijekom izborne promidžbe

Zagreb - Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav održao je tematsku sjednicu o „Pravilima postupanja elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom u Republici Hrvatskoj tijekom izborne promidžbe“. 

Sjednici odbora prisustvovali su saborski zastupnici te predstavnici Državnog izbornog povjerenstva, Etičkog povjerenstva za praćenje izbora, medija, Hrvatskoga novinarskog društva,  Fakulteta političkih znanosti, Agencije za elektroničke medije i GONG-a. 

Predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Peđa Grbin i izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić na početku tematske sjednice održali su uvodna izlaganja nakon čega je uslijedila rasprava. Sudionici rasprave podržali su donošenje novih Pravila o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom u Republici Hrvatskoj te su iznijeli primjedbe, prijedloge i mišljenja o doradi Nacrta pravila kako bi ista u konačnici ispunila svoju svrhu.

Javna rasprava o Nacrtu prijedloga pravila, koji je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskoga sabora, traje do 25. svibnja 2014. godine. Svi zainteresirani su pozvani da Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav dostave svoje prijedloge putem obrasca za sudjelovanje u internetskom savjetovanju koji je također objavljen na internetskim stranicama Hrvatskoga sabora. 

Autor: Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav