Hrvatski sabor domaćin je jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine OESS-a

Zagreb - Hrvatski sabor domaćin je jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju na kojem se očekuje više od 200 parlamentaraca iz 49 zemalja članica OESS-a. Zasjedanje će se održati u Dubrovniku od 7. do 10. listopada. 

U okviru zasjedanja održat će se parlamentarna konferencija pod nazivom „Regionalni razvoj jugoistočne Europe; izazovi, mogućnosti i perspektive“, zasjedanje Stalnog odbora te Forum o Mediteranu. 

Zasjedanje će otvoriti predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Petros Efthymiou i predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić. Sudionike konferencije pozdravit će i voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju Tonino Picula. Očekuju se i posebna obraćanja predsjednika RH Ive Josipovića i predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor. Glavni tajnik OESS-a Lamberto Zannier govorit će u okviru Foruma o Mediteranu te će izvijestiti Stalni odbor o predloženom proračunu OESS-a za 2012. godinu.
 

Autor: Služba za odnose s javnošću