Hajduković primio veleposlanika Francuske Veyssierea

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Francuske u Hrvatskoj Gaëlom Françoisom Veyssiereom.  

Predsjednik Odbora Hajduković iskazao je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja te istaknuo važnost parlamentarne suradnje i njenog daljnjeg intenziviranja. Dodao je da ćemo s Francuskom rado podijeliti iskustva predsjedanja Vijećem EU-a u izazovnim vremenima obilježenim pandemijom koronavirusom.

Veleposlanik Veyssiere najavio je dolazak francuskih zastupnika u Hrvatsku i predstavio francusku strategiju predsjedanja Vijećem EU-a. – Naglasak će prije svega biti na gospodarstvu EU-a, zelenoj politici i borbi protiv klimatskih promjena, kazao je. 

U nastavku razgovora razgovarali su o ulasku Hrvatske u Schengenski prostor, situaciji u zemljama jugoistočne Europe te procesu proširenja EU-a pri čemu je Hajduković istaknuo važnost politike proširenja. Razgovaralo se i o epidemiološkim situacijama u Hrvatskoj i Francuskoj.