Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvara 10. simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

Sabornica

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otvorit će 10. simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola, u ponedjeljak, 8. svibnja 2023., u 12 sati u Sabornici.

Uvodno će predsjednik Jandroković dodijeliti nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na kvizu „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“.

Tema ovogodišnje simulirane sjednice je „Zakon o zaštiti okoliša“ i „Deklaracija o zaštiti okoliša u Republici Hrvatskoj“, a sudjelovat će 151 učenik-zastupnik, učenica-tajnica sjednice i učenica-zamjenica tajnice. Riječ je o cjelogodišnjem projektu učenika i njihovih profesora-mentora iz ukupno 41 srednje škole diljem Hrvatske.

Hrvatski sabor ovime nastavlja dugogodišnju suradnju s obrazovnim institucijama u cilju razvoja političke kulture i unapređenja razine znanja o najvišem predstavničkom i zakonodavnom tijelu Republike Hrvatske.