90., tematska sjednica Odbora za poljoprivredu

dvorana Ivana Mažuranića, YouTube prijenos

U povodu obilježavanja 8. ožujka - Međunarodnog dana žena, Odbor za poljoprivredu provodi raspravu o položaju žena u šumarstvu. Podatci iz Izvješća o trenutnom stanju žena u šumarskom sektoru Dunavske regije objavljenog u okviru projekta „Fem4Forest“ pokazuju kako samo 21 posto ovlaštenih inženjera šumarstva i drvne tehnologije čine žene, dok je u tvrtki Hrvatske šume d.o.o. zaposleno 18 posto žena. Hrvatski šumarski institut je iznimka s 58 posto zaposlenih žena. 

Na sjednici će Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije predstaviti rezultate Međunarodnog projekta „Šume u rukama žena“, koji je proveden u 10 država dunavske regije. Žene šumarske struke zaposlene u raznim djelatnostima iznijet će svoja iskustva o motivaciji, prilikama, ograničenjima za rad u sektoru šumarstva, uspostavi ravnoteže između privatnog i poslovnog života i prilikama za osobni rast, kao i o važnosti dodatnih edukcija, te potrebi povećanja udjela žena u donošenju odluka i njihovom većem sudjelovanju na pozicijama upravljanja.

Izravan prijenos sjednice omogućen je putem saborskoga YouTube kanala na adresi: https://www.youtube.com/watch?v=cm6lGKeiBp0