63., tematska sjednica Odbora za obitelj, mlade i sport

dvorana Stjepana Radića, YouTube prijenos

Tema sjednice je: "Edukacija volontera u sportu".

U sustavu sporta volonterstvo zauzima vrlo važno mjesto. Volonteri osnivaju sportske klubove i njima upravljaju, a krovne sportske organizacije na volontere se oslanjaju u organizaciji najvećih sportskih priredbi. 
Volontiranje u sportu pruža mogućnost stjecanja vještina koje se primjenjuju i u drugim segmentima života, kao što su timski rad, asertivna komunikacija, uspješnije rješavanje problema, kvalitetnije planiranje i upravljanje zadacima i organizacijom. Navedeno su benefiti pojedinca volontera. Na ovoj tematskoj sjednici želimo otvoriti dodatnu temu - kako volontere pripremiti da važne pozicije koje zauzimaju u sportu obavljaju što kvalitetnije, koje su im kompetencije potrebne za vođenje klubova, kakve edukacije su nužne za organizaciju sportskih priredbi svih razina, i tko može pružiti potrebnu edukaciju kako bi rad volontera doista mogao biti na dobrobit sportaša i sporta u cjelini.
O ovim temama govorit će, pored zastupnika u Hrvatskome saboru, predstavnici krovnih sportskih udruženja, a primjere dobre prakse prezentirat će neki od provoditelja edukacija za volontere u sportu.

Izravan prijenos dostupan je putem saborskoga YouTube kanala na adresi:https://www.youtube.com/watch?v=pIV6G1xi4iY