Vladimir Šeks: Dug prema stečevinama antifašizma još nije ispunjen

Topusko - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks rekao je danas u Topuskom da dug prema stečevinama antifašizma još nije ispunjen te da je trajna obveza svih državnih tijela, Sabora i Vlade da izvrše ono što su obećali. 

Sabor je Deklaracijom o antifašizmu obvezao sva državna tijela da trajno njeguju stečevine NOR-a i antifašizma. Mislim da će to u jednom razumnom roku biti i izvršeno, rekao je Šeks nakon obilježavanja obljetnice ZAVNOH-a odgovarajući na novinarsko pitanje postoje li neke konkretne mjere za vraćanje duga pripadnicima NOB-a.

Sabor je Deklaraciju o antifašizmu velikom većinom glasova prihvatio u travnju 2005. Njome je potvrdio antifašističku demokratsku utemeljenost i opredijeljenost Hrvatske i privrženost vrijednostima suvremene demokracije te pozvao na trajnu afirmaciju i očuvanje stečevina antifašizma. Državna tijela pozvao je da zakonskim sredstvima i djelatnošću čuvaju i unaprjeđuju antifašističke stečevine te da rade na očuvanju dostojanstva i skrbi nad sudionicima antifašističke borbe i na očuvanju antifašističke spomeničke baštine.
 

Autor: Internet redakcija/Hina