Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio u oproštajni posjet slovačkog veleposlanika Romana Supeka

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u oproštajni posjet veleposlanika Slovačke Republike Romana Supeka. Odnosi Hrvatske i Slovačke obostrano su ocijenjeni vrlo pozitivno te je istaknuta uloga Slovačke u hrvatskom procesu pristupanja NATO-u i Europskoj uniji.

Predsjednik Sabora Leko izrazio je uvjerenje da će suradnja dviju država u integracijama Hrvatske Europskoj uniji biti dobra podloga za nastavak suradnje u okviru EU-a. U tom je smislu osobito podržao nastavak međuparlamentarne suradnje vezane za europska pitanja, prije svega na razini skupina prijateljstava te na razini odbora.

Slovački veleposlanik Supek istaknuo je da je Slovačka do 2010. godine u Hrvatsku investirala 30 milijuna eura, dok su se u posljednje dvije godine slovačke investicije u Hrvatsku udvostručile. Najavio je i daljnje slovačke investicije, za što su projekti već u izradi. Suglasio se da treba nastaviti suradnju hrvatskog i slovačkog parlamenta te je ocijenio da bi bilo dobro da predsjednik Sabora Josip Leko dođe u službeni posjet Slovačkoj.

Autor: Ured predsjednika Sabora