Predsjednik Sabora Luka Bebić primio kanadskog veleposlanika Thomasa Davida Marra

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u oproštajni posjet veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj Thomasa Davida Marra.

Sugovornici su se uvodno složili da je u proteklom razdoblju ostvaren izniman napredak u odnosima dviju zemalja. Veleposlanik Kanade Thomas David Marr zahvalio je predsjedniku Hrvatskoga sabora Luki Bebiću na velikom osobnom angažmanu na unaprjeđivanju političkih, ali i gospodarskih te kulturnih veza Hrvatske i Kanade. U tom smislu posebno je izdvojen i najavljeni posjet generalne guvernerke Kanade Michaelle Jean Hrvatskoj u listopadu ove godine. Razgovarajući o bilateralnim odnosima, predsjednik Sabora istaknuo je mogućnost povećavanja suradnje u obrambenom sektoru te gospodarsko povezivanje kanadskih i hrvatskih luka.

U nastavku sastanka razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji te o stanju u regiji. Predsjednik Sabora Luka Bebić ponovio je stajalište da će Hrvatska pomoći svim zemljama u okruženju na njihovom putu prema euro-atlantskim integracijama. Također je izrazio nadu da će se hrvatsko-slovenski granični spor riješiti u što skorijoj budućnosti kako bi Hrvatska mogla završiti svoj proces pristupanja Europskoj uniji.

Dvojica dužnosnika zaključno su se osvrnula i na predstojeće predsjedničke izbore. Predsjednik Sabora Bebić pri tom je rekao da će, bez obzira koji predsjednički kandidat osvoji izbore, Hrvatska nastaviti svoj put njegovanja proeuropskih i prodemokratskih vrijednosti.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora