Luka Bebić uputio građanima čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio je građanima Republike Hrvatske čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. U čestitki stoji:

"Na današnji se dan, ispunjeni ponosom i radošću, prisjećamo veličanstvenog trenutka kada je hrvatska vojska u oslobođenom Kninu izvjesila hrvatsku trobojnicu i time označila definitivni kraj okupacije dijelova hrvatskog teritorija. Kao legitimna, odlučujuća vojno-redarstvena akcija, "Oluja" je donijela konačnu pobjedu nad politikom rata, razaranja, osvajanja, zla i nasilja, koja nije bila utemeljena ni na kakvom pravu, a kršila je sve civilizacijske i međunarodne norme. 

Prisjećajući se uzvišenosti tih zlatnih dana hrvatske povijesti osobitu zahvalnost iskazujemo prije svega hrvatskim braniteljima. Njihovo iskreno domoljublje, hrabrost i predanost, kao i njihovi životi, ugrađeni su u same temelje hrvatske državnosti. Slaveći pobjedu i odajući počast svima koji su izgubili živote i svoje najmilije u nametnutom ratu, mi nastavljamo graditi modernu, europsku, demokratsku, uređenu, slobodnu i neovisnu Hrvatsku, koju smo snažno i živo osjećali u našim srcima tog pobjedonosnog 5. kolovoza 1995. godine!

Danas smo suočeni s posve drugačijim izazovima, političkim i gospodarskim, ali golemi napredak, svi rezultati, koje smo ostvarili u ovih četrnaest godina nakon "Oluje" učvršćuju nas u uvjerenju da ćemo uspjeti nošeni zajedničkim ciljem, za koji su mnogi dali svoje živote. A taj cilj je – sretna Hrvatska svih njenih građana!

U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno, svim hrvatskim građanima od srca čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja."
 

Autor: Ured predsjednika Sabora