Dodijeljene državne nagrade za znanost za 2008. godinu

Zagreb - "Molim medije da više pišu o znanosti i populariziraju je jer naši znanstvenici postižu odlične rezultate bez odgovarajućeg odjeka u javnosti", poručio je danas predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić nakon sjednice povjerenstva za dodjelu državnih nagrada za znanost koje je razmatralo kandidate za nagrade. 

"Javnost treba znati koja su naša znanstvena dostignuća jer su na visokoj europskoj razini, a o tome se u javnosti malo zna", rekao je Bebić.

Državne nagrade za znanost dodjeljuje Republika Hrvatska za iznimno važna dostignuća u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstveno-istraživačkog rada koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni novaci.

Zakonom o hrvatskim državnim nagradama za znanost predviđena je dodjela četiriju vrsta državnih nagrada za znanost - nagrada za životno djelo, godišnja nagrada za znanost, godišnja nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti i godišnja nagrada za znanstvene novake.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina