Zastupnik Domagoj Hajduković sastao se sa zamjenikom veleposlanika Nizozemske Ivarom Scheersom

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u ponedjeljak sa zamjenikom veleposlanika Kraljevine Nizozemske Ivarom Scheersom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država, posebice u svjetlu ulaska Hrvatske u Schengenski prostor te skorog izglasavanja te odluke na Vijeću Europske unije.

Scheers je naglasio da Hrvatska ima punu podršku Nizozemske kad je u pitanju Schengen te podržao i skoro uvođenje eura u Hrvatsku dodavši i to kako se Hrvatska dobro pripremila i informirala građane oko uvođenja eura. Hajduković i Scheers su razmijenili stajališta oko proširenja Europske unije, osobito kad je riječ o širenju na države Zapadnog Balkana, a predsjednik Odbora za europsko poslove spomenuo i Gruziju u tom kontekstu.

–Smatram da EU projekt nije gotov dok sve države koje žele biti dio Europske unije to i ne postanu. Vidimo situaciju oko nas, moramo ponuditi svim državama članstvo jer Europska unija nema alternativu, izjavio je Hajduković te dodao da jednaka pravila moraju vrijediti za sve države koje pregovaraju oko ulaska u Europsku uniju.

Sugovornici su se složili da treba ojačati parlamentarnu suradnju Hrvatske i Nizozemske, a tom je prilikom zastupnik Hajduković naglasio kako su kolege parlamentarci iz Nizozemske dobrodošli u Hrvatski sabor.