Zastupnici Grba-Bujević i Kajtazi sudjelovali na konferenciji posvećenoj genocidu u Khojaliju

Zagreb - Voditeljica međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Azerbajdžan Maja Grba-Bujević i član Skupine Veljko Kajtazi sudjelovali su u srijedu na konferenciji posvećenoj genocidu u Khojaliju u organizaciji Veleposlanstva Azerbajdžana u Hrvatskoj.

Konferenciju je otvorio veleposlanik Azerbajdžana Anar Imanov te dao povijesni presjek ovog događaja, a na konferenciji se raspravljalo i o međunarodnoj suradnji i aktivnostima kojima se u budućnosti mogu spriječiti svi oblici sličnih zlodjela u svijetu.

Zastupnica Grba-Bujević iskoristila je sudjelovanje na ovoj konferenciji kako bi izrazila sućut narodu Azerbajdžana za ovaj zločin u kojemu je prije 21 godinu ubijeno više od 600 civila te naglasila kako je Hrvatska prošla strahote rata te da ima razumijevanja za stradanja civila. Također je izrazila sućut veleposlaniku Turske u Hrvatskoj Yavuzu Selimu Kiranu te ponudila pomoć u ovim teškim trenutcima za Tursku. Tijekom konferenciji hrvatska i azerbajdžanska strana potvrdile su međusobno dobre odnose sa željom za još snažnijom bilateralnom suradnjom u budućnosti. 

Na konferenciji su  sudjelovali  predstavnici diplomatskog zbora, Hrvatskog sabora, članovi različitih organizacija, sveučilišni profesori, medijski djelatnici te predstavnici religijskih institucija.