Zastupnica Marijana Petir sudjelovala na 13. godišnjem sastanku Međunarodne mreže katoličkih zakonodavaca

Frascati - Zastupnica Marijana Petir je od 26. do 28. kolovoza 2022. godine sudjelovala na 13. godišnjem sastanku Međunarodne mreže katoličkih zakonodavaca na temu „Geopolitika, rat i dominacija: Kako unaprijediti pravdu i mir u svijetu?”.

Uoči početka sastanka sudionike je u Vatikanu primo Papa Franjo koji ih je svojim riječima potaknuo da rade za pravedniji, bratskiji i mirniji svijet i da kroz zakonodavne procese promiču dobrobit svih te rješavanje nejednakosti u društvu.

Petir se je tijekom konferencije susrela s predsjednicom Mađarske Katalin Novak s kojom je surađivala i kada je Novak bila ministrica obitelji. S biskupom Paulom Kariuki Njiruom, predsjednikom Povjerenstva za obrazovanje Konferencije katoličkih biskupa u Keniji, Petir je razgovarala o ulozi Katoličke Crkve u zaštiti općeljudskih vrijednosti u Africi, koje se, kako je u razgovoru rečeno, pod utjecajem zapada i raznih međunarodnih organizacija pokušavaju redefinirati.

Biskup Ondoa Jude Ayodeji Arogundade izrazio je zahvalnost zastupnici Marijani Petir na financijskoj pomoći koju je odobrila hrvatska Vlada na njezin prijedlog za pomoć obiteljima žrtava masakra koji se dogodio na Duhove u katoličkoj crkvi u Nigeriji, a čija će uplata stići putem Hrvatskog Caritasa. Biskup je upozorio na situaciju u Nigeriji rekavši kako se u toj zemlji događa genocid kršćana te je uputio apel donositeljima oluka diljem svijeta da im se hitno pomogne u njihovoj zaštiti.

Na konferenciji je govorio i američki kolumnist Sohrab Ahmari koji je rođen u sekularnoj iranskoj obitelji, ali se obratio na katoličanstvo i postao jedan od najcjenjenijih intelektualaca i katoličkih glasova u javnosti te producent Eduardo Verastegui čiji je film „Zvuk slobode“, koji govori o globalnoj problematici trgovine djecom kroz istinitu priču bivšeg agenta CIA-e, premijerno prikazan na konferenciji.