Zastupnica Grba Bujević sastala se s veleposlanikom Azerbajdžana Gurbanovom

Zagreb - Voditeljica međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Azerbajdžan Maja Grba Bujević sastala se u petak u azerbajdžanskom veleposlanstvu s veleposlanikom Republike Azerbajdžana u Hrvatskoj Fakhraddinom Gurbanovom. 

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima posebno na razini parlamenata te istaknuli potrebu jačeg povezivanja na gospodarskim područjima i turizmu.

Kao dokaz dobre parlamentarne suradnje istaknuli su planirani posjet  izaslanstva Radne skupine za azerbajdžansko-hrvatske međuparlamentarne odnose azerbajdžanskog parlamenta Mili Majlisa na čelu s voditeljicom Konul Nurrullayevom u razdoblju od 25. do 29. rujna ove godine. Kako je rečeno tijekom sastanka, izaslanstvo će se susresti i s predstavnicima Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a posjetiti će i Hrvatski sabor te Karlovac gdje će se upoznati s  primjerima dobre prakse u području gospodarstva.

Zastupnica Grba Bujević zahvalila je veleposlaniku na dosadašnjoj dobroj suradnji uoči njegovog skorog odlaska iz Hrvatske. Posebno je zahvalila i na pomoći koju je Azerbajdžan pružio Hrvatskoj nakon razornih potresa 2020. godine.