Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Jandrokovića u povodu smrti predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijela Rehaka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Rehak u povodu smrti predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijela Rehaka, u kojoj stoji:

"Poštovana obitelji Rehak,
s iskrenim sam žaljenjem primio vijest o odlasku gospodina Danijela Rehaka. Uime Hrvatskoga sabora i osobno primite izraze iskrene sućuti.

Gospodina Rehaka pamtit ćemo kao hrvatskog branitelja, pukovnika Hrvatske vojske i dragovoljca Domovinskog rata koji je odigrao veliku ulogu i dao nemjerljiv doprinos u obrani grada heroja Vukovara. Svoju borbu za istinu o Domovinskom ratu nastavio je i kao dugogodišnji predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora predano se zauzimajući za dostojanstvo hrvatskih branitelja. Njegova osobna žrtva i patnje iz srpskih logora nisu ga pokolebale da svoj daljnji život i rad posveti bivšim logorašima i pokaže plemenito srce pomažući drugima.

Danijel Rehak zaslužuje našu trajnu zahvalnost i sjećanje. Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je branio i toliko volio.“.