Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Jandrokovića obitelji hrvatskog kazališnog redatelja Ivice Kunčevića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji hrvatskog kazališnog redatelja Ivice Kunčevića, u kojem stoji:

„Poštovana obitelji,

s iskrenom žalošću primio sam vijest o smrti gospodina Ivice Kunčevića. Uime Hrvatskoga sabora te svoje osobno izražavam iskreno suosjećanje i duboku sućut.

Gospodin Kunčević ostat će nam u sjećanju kao vrsni kazališni redatelj čiju su karijeru obilježile brojne uspješne režije hrvatskih i svjetskih klasika. Uz rad u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, zagrebačkom Dramskom kazalištu Gavella i Hrvatskom narodnom kazalištu, hrvatska publika pamtit će ga i kao dugogodišnjeg ravnatelja dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara. Redatelj Kunčević nosi zasluge za scenska promaknuća djela dubrovačke književne baštine, a također je uprizorio i velik broj klasičnih djela svjetske književnosti te suvremenih hrvatskih pisaca.

Za svoj rad dobio je brojne značajne nagrade i priznanja, između ostalih nagradu za životno djelo Hrvatskog društva dramskih umjetnika, nagradu „Vladimir Nazor“ za životno djelo i nagradu Grada Dubrovnika. Odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi. Gospodin Kunčević ostat će zapamćen kao izniman i svestran umjetnik čija ostvarenja ostaju trajna vrijednost hrvatskog kulturnog stvaralaštva.

Poštovana obitelji, primite još jednom izraze iskrene sućuti.“.