Sućut predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića u povodu smrti istaknutog hrvatskog novinara i urednika Mislava Bage

Zagreb - U povodu smrti istaknutog hrvatskog novinara i urednika Mislava Bage, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti u kojima stoji:

„Ožalošćenoj obitelji, svim prijateljima, kolegama, suradnicima i Novoj TV upućujem izraze duboke i iskrene sućuti u povodu preranog odlaska gospodina Mislava Bage.

Mislav Bago bio je jedan od najboljih i najpoznatijih hrvatskih televizijskih novinara, voditelja i urednika. Dugogodišnjom karijerom na HRT-u i Novoj TV ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj medijskoj sceni. Novinarstvo mu nije bilo samo posao već životni poziv kojem je pristupao profesionalno, odgovorno i strastveno. Kao cijenjeni politički komentator i izvjestitelj imao je veliku ulogu u informiranju javnosti i ukazivanju na društvene probleme. To su prepoznali gledatelji koji su mu vjerovali i rado ga gledali te struka od koje je dobio mnogobrojna priznanja i bio višestruko nagrađivan. Novinarom godine proglašen je 2006. godine, a dobitnik je i nagrade Marija Jurić Zagorka za najbolju reportažu te za najbolji intervju.

Gospodin Bago bio je vrstan poznavatelj rada Hrvatskoga sabora i Vlade. Pamtim ga još od njegovih novinarskih početaka, a u našim brojnim intervjuima uvijek je pokazivao visoku razinu stručnosti, objektivnosti i ustrajnosti zbog čega je bio zanimljiv sugovornik. Mislav Bago nikad nije ostavljao javnost bez odgovora. Zato će nam svima nedostajati, a najviše svojim najmilijima kojima još jednom izražavam iskrenu sućut.“.