Sućut predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika Raguža

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Raguž u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika u 9. sazivu Hrvatskoga sabora Željka Raguža, u kojem stoji:

"Poštovana obitelji Raguž,

sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Željka Raguža. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, s dubokim suosjećanjem izražavam Vam iskrenu sućut.

Gospodin Raguž ostat će u uspomeni kao zastupnik Hrvatskoga sabora koji je časno i odgovorno obavljao svoje dužnosti. Kao član saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske aktivno se zalagao za boljitak Hrvata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, radeći na unaprjeđenju njihova položaja i statusa te na promicanju veza i očuvanju identiteta hrvatskoga naroda. Svoj doprinos dao je i u radu Odbora za ratne veterane, Odbora za pravosuđe i Odbora za zakonodavstvo. 

Kroz političko i javno djelovanje gospodin Raguž svoju je brigu za hrvatske nacionalne interese ugradio u temelje Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u ključnim trenutcima za hrvatski narod. Svoje domoljublje iskazao je i kao sudionik Domovinskog rata, stekavši čin pukovnika Hrvatskog vijeća obrane zbog čega je odlikovan Redom hrvatskog trolista i spomenicom Domovinske zahvalnosti. 

Poštovana obitelji, primite još jednom izraze iskrene sućuti.".