Sabor otvara vrata građanima u povodu obilježavanja 8. listopada - Dana Hrvatskoga sabora

Zagreb - Hrvatski sabor, u povodu ovogodišnjeg obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora 8. listopada, za zainteresirane posjetitelje organizira Dan otvorenih vrata. 

Ova tradicionalna manifestacija održava se u Saboru od 2013. godine i to najčešće prigodom obilježavanja Dana državnosti i Dana Hrvatskoga sabora, a svake godine okupi veliki broj zainteresiranih građana svih dobnih skupina iz cijele Hrvatske kao i posjetitelje iz inozemstva. Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora posljednji put je održan 8. listopada 2019. godine. 

Tako će Sabor u subotu, 8. listopada, nakon dvogodišnje stanke, kada je zbog pandemije koronavirusa bilo onemogućeno održavanje ove manifestacije, ponovo otvoriti svoja vrata svim građanima koji ga žele posjetiti i koji će uz stručno vodstvo u razdoblju od 10:00 do 17:00 sati, bez prethodne najave, moći razgledati dvorane i druge radne i protokolarne prostore Hrvatskoga sabora koji nisu dio uobičajenih programa obilaska za posjetitelje.  

Građani će u zgradu Sabora moći ući na glavni ulaz, s Trga sv. Marka broj 6, uz uobičajeni sigurnosni pregled, u skupinama od četrdeset posjetitelja. Program razgledanja traje oko 30 minuta. Za posjetitelje iz inozemstva organiziran je program obilaska na engleskom jeziku u 10:30 i u 15:00 sati. Osobama koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je pristup bez čekanja u redu. 

Dan otvorenih vrata Sabora 8. listopada ove godine bit će prigoda građanima i za susret i razgovor s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i drugim saborskim zastupnicima u Sabornici.