Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku Barbari Matić povodom osvajanja zlatnog odličja na Svjetskom prvenstvu u džudu

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Barbari Matić povodom osvajanja zlatnog odličja na Svjetskom prvenstvu u džudu:

"Poštovana i draga Barbara,

s veseljem sam primio vijest o Vašem novom uspjehu te Vam od srca čestitam, uime Hrvatskoga sabora i osobno, na osvajanju zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u džudu u Taškentu.

S velikom zainteresiranošću i ponosom pratili smo prvu borbu u povijesti svjetskih prvenstava u džudu između dviju predstavnica Hrvatske. U zahtjevnoj kategoriji, ujedno i najbrojnijoj u konkurenciji džudašica, zasigurno je bio velik izazov pobijediti u borbi protiv vrhunski pripremljene Lare Cvjetko kojoj je ova osvojena srebrna medalja, najveći uspjeh u karijeri.

Vaša ustrajnost i predanost cilju učinili su nas sve ponosnima na visoke sportske domete koje ste dosegnuli.

Sjajnim borbama, okrunjenima zlatnim odličjem u finalu ovoga Svjetskog prvenstva, potvrdili ste status najbolje hrvatske džudo natjecateljice u svojoj kategoriji.

Stoga, još jednom primite iskrene i srdačne čestitke na tome uspjehu, uza želje za nastavkom uspješne sportske karijere.".