Predsjednik Sabora Jandroković upisao se u knjigu žalosti u povodu smrti generala Pavla Miljavca

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković upisao se u knjigu žalosti otvorenu u Hrvatskome saboru povodom smrti umirovljenog generala zbora i bivšeg saborskog zastupnika u četvrtom sazivu Hrvatskoga sabora Pavla Miljavca.

U knjigu žalosti predsjednik Jandroković upisao je:

„S velikom se tugom opraštamo od gospodina Pavla Miljavca, umirovljenog generala zbora i bivšeg saborskog zastupnika.

Tijekom svoje bogate karijere, general Miljavac obnašao je najviše funkcije u hrvatskoj vojsci. Uključio se u stvaranje i obranu Hrvatske od njezinih samih početaka, sudjelujući u svim važnijim događajima tijekom Domovinskog rata. Posebno važnu ulogu odigrao je tijekom vojno-redarstvene operacije Oluja nakon čega je imenovan načelnikom Glavnog stožera, a kasnije i ministrom obrane. Višestruko je odlikovan od strane predsjednika Franje Tuđmana.

Pamtit ćemo ga kao kolegu saborskog zastupnika u četvrtom sazivu Hrvatskoga sabora gdje je aktivno promicao dignitet i vrijednosti Domovinskog rata, kao i afirmaciju prava hrvatskih branitelja. Posebno je bio cijenjen među kolegama ratnim zapovjednicima i generalima koji su ga izabrali za predsjednika Hrvatskog generalskoga zbora.

U današnjem vremenu kada je razvidno da se teško izborenu slobodu ne smije uzimati zdravo za gotovo, odlazak generala Miljavca podsjeća nas na trajnu zahvalnost koju dugujemo njemu i svim hrvatskim braniteljima. 

Zato ćemo s ponosom i zahvalnošću nositi uspomenu na gospodina Pavla Miljavca. Počivao u miru Božjem.“.