Predsjednik Sabora Jandroković sastao se u Dohi s predsjednikom Parlamentarnog vijeća Al-Ghanimom

Doha - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sastao se s Hassanom bin Abdullahom Al-Ghanimom, predsjednikom Parlamentarnog vijeća (Shura council) tijekom službenog boravka u Dohi, Državi Katar. 

U razgovoru su potvrđeni vrlo dobri i prijateljski odnosi Hrvatske i Katra, s perspektivom daljnjeg napretka. Predsjednici Jandroković i Al-Ghanim potvrdili su zainteresiranost obiju zemalja za jačanje ekonomske suradnje, posebno u rastu trgovinske razmjene, povećanju investicija i u području energetike. Hrvatska trenutno oko 70 posto potreba za plinom zadovoljava LNG terminalom, a koji dolazi i iz, između ostalih zemalja, i Katra. Spomenut je plan proširenja LNG terminala na Krku s 2.9 na 6.1 kubičnih metara plina čime se otvaraju nove mogućnosti suradnje.

Razgovarali su i o međunarodnim odnosima u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu te situaciji u regiji Bliskog istoka. Naglašena je uloga Hrvatske kao europskog partnera koji podržava katarsku predanost miru i stabilnosti u regiji.

Predsjednik Jandroković čestitao je domaćinima na organizaciji Svjetskog nogometnog prvenstva te zahvalio na pozivu. Dodao je kako se raduje prisustvovati današnjoj polufinalnoj utakmici između Hrvatske i Argentine, izrazivši ponos što je hrvatska nogometna reprezentacija po drugi put zaredom ušla među četiri najbolje reprezentacije svijeta.

Završno, predsjednik Jandroković pozvao je predsjednika Al-Ghanima u službeni posjet Hrvatskoj.