Predsjednik Sabora Jandroković primio predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza predvođene predsjednikom Ivicom Budorom.

Na sastanku su sudjelovali i dopredsjednici Saveza Nediljko Dujić, Mato Grgić, Nevenko Jakopović, Graciano Prekalj, Marinko Šebečić te glavni urednik „Lovačkog vjesnika“ Ivica Stanko.

Izaslanstvo Hrvatskog lovačkog saveza izvijestilo je predsjednika Sabora o novom vodstvu Saveza. Nakon smrti najdugovječnijeg predsjednika Đure Dečaka, Savez je preuzeo Ivica Budor. Predstavljen je dosadašnji rad i planirane aktivnosti u narednom razdoblju. Ciljevi Saveza usmjereni su ka promicanju lova, lovačke kulture i tradicije, kao i hrvatskog lovstva u inozemstvu, te očuvanju prirodnih staništa, flore i faune na području Hrvatske. 

Predsjednik Jandroković čestitao je novoizabranom vodstvu i pozdravio najavljene planove Saveza. Naglasio je kako je Hrvatski lovački savez, koji okuplja oko 60 tisuća lovaca, sa svojom bogatom tradicijom i brojnim aktivnostima jedna od najvažnijih neprofitnih udruga u Hrvatskoj.

Sugovornici su također razgovarali o primjeni Zakona o lovstvu i Zakona o oružju te pripadajućim podzakonskim propisima u okviru kojih Hrvatski lovački savez djeluje i regulira područje lovnog streljaštva. 

Uz predsjednika Sabora, na sastanku su prisustvovali saborski zastupnici Mladen Karlić, Tomislav Klarić, Stipan Šašlin i Mato Čičak.