Predsjednik Sabora Jandroković održao sastanak sa županom Osječko-baranjske županije Anušićem

Osijek - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je sastanak sa županom osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem u zgradi županije. Sastanku su nazočili i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, saborski zastupnici Goran Ivanović i Stipan Šašlin te županijski pročelnici.

Župan Anušić izvijestio je predsjednika Sabora o gospodarskim pokazateljima, projektima i budućim planovima na području županije. Istaknuo je zajednički projekt s Gradom Osijekom gospodarskog centra vrijedan 70 milijuna kuna kao novi sajamski prostor te regionalni distribucijski centar za voće i povrće vrijedan 107 milijuna kuna, prvi takve vrste u Hrvatskoj koji će biti namijenjen malim proizvođačima hrane.

Predsjednik Jandroković iskazao je zadovoljstvo i čestitao na predstavljenim uspjesima i planovima iz kojih je vidljivo da osječko-baranjska županija raste iz dana u dan. Potvrđuje to proračun koji je od 2017. do danas zbog investicija porastao sa 650 milijuna kuna do 1,9 milijardi kuna, a ukupna vrijednost trenutačnih i planiranih projekata iznosi više od 7 milijardi kuna. Predsjednik Hrvatskoga sabora naglasio je kako su svi ti rezultati i brojke vratili optimizam u Slavoniju i Osječko-baranjsku županiju, što potvrđuju i podatci o većem broju useljenih nego iseljenih prvi put nakon 10 godina. Posebno je istaknuo sinergijski učinak političke stabilnosti i dobrog i usuglašenog funkcioniranja gradova i županije, što rezultira snažnijom suradnjom prema državnoj razini i pretvara se u konkretne financijske projekte.

Sugovornici su razgovarali i o razvoju sporta, IT sektora, koridoru Vc, suradnji s Hrvatskim saborom i Vladom, ali i budućim izazovima radi vanjskih ugroza. Po završetku sastanka, predsjednik Jandroković obišao je gradilišta spomenutog gospodarskog centra i regionalnog distribucijskog centra.

Predsjednik Hrvatskoga sabora večeras će otvoriti 22. Osječko ljeto kulture.