Predsjednik Sabora Jandroković nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara

Bjelovar – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara u prigodi obilježavanja Dana grada i Dana bjelovarskih branitelja te održao prigodni govor.

Predsjednik Jandroković istaknuo je vidljiv napredak u razvoju grada Bjelovara  posljednjih godina s velikim brojem konkretnih realiziranih projekata, u čemu su veliku ulogu igrala sredstva Europske unije i proračuna RH.

Zahvalivši svim bjelovarskim braniteljima, predsjednik Sabora podsjetio je na slučaj majora Tepića koji je dignuo Barutanu zrak i ustvrdio kako je nezamislivo da i danas, 31 godinu nakon tragedije u kojoj je živote izgubilo 11 bjelovarskih branitelja, postoje države koje slave takve osobe. „Nezamislivo je i teško shvatljivo to što je taj čovjek učinio, a posebno boli što neke ulice u Republici Srpskoj i Srbiji nose njegovo ime. Ljudi koji su napravili veliko zlo danas su nekima heroji i to je očit znak da nisu svi svjesni onoga što se ovdje događalo te da u Srbiji vjeruju u neku drugu istinu”, istaknuo je. Stoga, poručio je, ne treba olako shvaćati vrijednosti poput mira, slobode i demokracije već o tome moramo učiti mlađe i buduće naraštaje.

Predsjednik Hrvatskoga sabora pozvao je na zajedništvo i uvažavanje razlika među svima, uvijek stavljajući na prvo mjesto interese građana i Hrvatske. Na kraju svečanosti, predsjednik Jandroković čestitao je svim dobitnicima godišnjih nagrada Grada Bjelovara te još jednom svima Dan grada i Dan bjelovarskih branitelja, kao i Dan policije hrvatskim policajkama i policajcima.

U jutarnjim satima predsjednik Sabora obišao je radove na brzoj cesti Farkaševac – Bjelovar. Tom prilikom iskazao je zadovoljstvo što taj projekt ide dalje, osobito u teškim vremenima pandemije koronavirusa, potresa te sada i posljedica rata u Ukrajini. Istaknuo je realnost trenutka te dodao kako to sve utječe na proračunska sredstva koja izdvajamo za izgradnju infrastrukture, pa tako i ceste. Naglasio je važnost ovoga projekta za Bjelovar, ali i za približavanje Zagrebu na otprilike 50-ak minuta udaljenosti što će puno značiti za poslovne ljude i mlade.