Predsjednik Sabora Jandroković na svečanosti otvorenja Pelješkog mosta: Neka Pelješki most bude simbol svehrvatskog jedinstva

Komarna – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanosti otvorenja Pelješkog mosta u Komarni te tom prigodom održao govor.
 
Predsjednik Jandroković pozdravio je sve prisutne te one koji su pratili svečani program putem raznih platformi uime Hrvatskoga sabora i svoje osobno. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u velebnom projektu izgradnje Pelješkog mosta, onima koji su imali viziju zamišljajući ovdje jednoga dana most, koji su ga projektirali i izgradili a također i onima koji su dali svoj politički i financijski doprinos. No posebnu zahvalu uputio je hrvatskim braniteljima koji su obranili ovaj dio Hrvatske i osigurali nam da ovdje imamo slobodnu, suverenu i demokratsku Hrvatsku.

Kazao je kako trebamo biti ponosni na Pelješki most i sva postignuća ostvarena u posljednjih 32 godine, sjetivši se teških vremena otkuda smo počeli, od stvaranja države do punopravnog članstva u Europskoj uniji i NATO savezu. Sada, dodao je, uskoro postajemo i dijelom eurozone i schengenskog prostora, a Pelješki most simbol je svega toga, cjelokupnog razvoja. On nas ne povezuje samo teritorijalno s jugom Hrvatske, već i s drugim vremenima, kazao je predsjednik Sabora, kad Hrvatska više neće morati ostvarivati te teške strateške ciljeve za koje smo ranije morali dati ljudske živote. Poručio je kako sada gradimo društvo u kojem će brojne Hrvatice i Hrvati i njihove obitelji živjeti bolje, sretnije i kvalitetnije. Završno je naglasio da Pelješki most treba biti simbol svehrvatskog jedinstva kojem se svi danas u Hrvatskoj raduju, kao što ćemo se radovati sutra završetku drugih važnih infrastrukturnih radova diljem zemlje.

Govor je završio riječima: „Mi smo snažna nacija, ne velika brojem ali žilava, a u svojoj povijesti ostvarili smo sve velike ciljeve, pa neka i ovaj Pelješki most simbolizira tu našu snagu, ponos i jedinstvo i neka nam živi vječno naša domovina Hrvatska“.

Ranije u izjavi za medije predsjednik Sabora izrazio je ponos i radost povodom ovog velikog dana za Hrvatsku kad se realizirao jedan od najvećih projekata u povijesti moderne Hrvatske koji će spojiti hrvatski jug s maticom. Istaknuo je kako je riječ o mostu i događaju od ogromnog značenja za ovaj kraj ali i cijelu Hrvatsku. Osobito je naglasio važnost izgradnje Pelješkog mosta za ljude koji žive na tom području što će im donijeti mnoge koristi, posebice u razvijanju turizma i većem obimu poslovanja.

 Nakon prigodnog programa koji je održan u svečanom tonu, Pelješki most pušten je u promet.