Predsjednik Sabora Jandroković na otvorenju 56. smotre folklora "Đakovački vezovi"

Đakovo - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je u Đakovu na otvorenju 56. Smotre folklora "Đakovački vezovi".

U pozdravnom obraćanju prigodom otvorenja ocijenio je kako su u "ovako izazovnim vremenima čvrsti korijeni iznimno važni jer onaj tko ih nema, može ga vjetar otpuhati". Te naše čvrste korijene daju nam naša tradicija, povijest, vjera, identitet i kultura. Đakovački vezovi su manifestacija koja slavi sve ono što Hrvatska ima i što je hrvatski narod kroz stoljeća gradio, poručio je Jandroković. Iskazao je punu potporu nastavku očuvanja hrvatske tradicije kroz ovu manifestaciju.


Predsjednik Jandroković kazao je kako su se okupili brojni zastupnici iz raznih političkih opcija, što pokazuje koliko im je stalo da čuvamo svoju tradiciju, svoj identitet i svoje korijene.

Ujedno je izrazio potporu ukrajinskom narodu i veleposlaniku Ukrajine u Hrvatskoj Kyrylychu koji je zahvalio na pozivu da njegova zemlja bude zemlja partner. Veleposlanik je također uputio zahvalu Hrvatskom saboru kao prvom europskom parlamentu koji je donio deklaraciju o Ukrajini te na podršci njegovoj zemlji.

Otvorenju "Đakovačkih vezova", uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, nazočili su i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić te brojni državni i lokalni dužnosnici.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora