Predsjednik Sabora Jandroković na dočeku Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku, zajedno s organizatorima iz Saveza izviđača Hrvatske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na dočeku donošenja Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku ispred zagrebačke katedrale, zajedno s predstavnicima organizatora iz Saveza izviđača Hrvatske.

Ove se godine obilježava 29. obljetnica otkada Savez izviđača organizira donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku. Pokrovitelj nacionalnog dočeka je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković koji je danas zajedno s predstavnicima Saveza izvođača Hrvatske sudjelovao u donošenju Svjetla mira u zagrebačku katedralu.

Tradicionalno donošenje Betlehemskog svjetla mira u zagrebačku katedralu i ove je godine zbog pandemije koronavirusa i zatvorene katedrale održano na platou ispred katedrale, gdje je Svjetlo od člana Saveza izviđača Hrvatske Nikole Kovačevića, uz sudjelovanje predsjednika Sabora, primio rektor katedrale mons. Josip Kuhtić.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković istaknuo je zadovoljstvo ponovnim sudjelovanjem u ovoj prigodi, kazavši kako je posebno važna poruka Betlehemskog svjetla o širenju mira i dobra u okolnostima u kojima se čitav svijet danas nalazi. Dodao je kako pozdravlja nastavak tradicije donošenja Betlehemskog svjetla kao simbola vjere, ljubavi, mira i dobra u našu domovinu, koju Savez izviđača Hrvatska održava od 1992. godine. Izrazio je zadovoljstvo pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora od samih početaka ove plemenite aktivnosti Saveza izviđača, te pozdravio donošenje Betlehemskog svjetla i u Hrvatski sabor idućega tjedna.