Predsjednik Sabora Jandroković dodijelio nagrade učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na online kvizu "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ i učenicima koji su vodili simuliranu sjednicu Sabora

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je učenike osnovnih i srednjih škola s ostvarenim najboljim rezultatima na ovogodišnjim kviz natjecanjima „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ i njihove mentore te maturante koji su vodili 9. simuliranu sjednicu Hrvatskog sabora. Tom prigodom, predsjednik Sabora uručio je prigodne nagrade i priznanja. 

U svom obraćanju predsjednik Jandroković izrazio je zadovoljstvo mogućnošću da, nakon više od dvije pandemijske godine kad se većina komunikacije odvijala virtualno, primi nagrađene učenike i njihove mentore u Hrvatskome saboru. 

Čestitao je svim sudionicima kvizova i simulirane sjednice Hrvatskoga sabora, a posebno nagrađenima koji su pokazali znanje o radu Hrvatskoga sabora i spremnost za učenjem i veliki trud. Zahvalio je i Službi za građane Hrvatskoga sabora koja je organizirala navedene edukativne aktivnosti.

Govoreći o razvoju hrvatskog demokratskog sustava, istaknuo je da je za njegovo funkcioniranje potrebno imati educirane građane i odgovorne političare koji upravljaju državom. Pritom je napomenuo je demokracija proces koji nije dan sam po sebi, već se za nju, vladavinu prava i snažne institucije treba izboriti. Ratna zbivanja u Ukrajini podsjetila su nas koliko je važno čuvati i cijeniti mir, slobodu i demokraciju.

Zaželjevši učenicima uspjeh u daljnjem učenju i radu, predsjednik Jandroković zahvalio je još jednom njihovim mentorima koji su se angažirali i pomogli im tijekom priprema za kviz natjecanja „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ i vođenje simulirane sjednice Hrvatskoga sabora.