Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio izraze sućuti u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija, u kojem stoji:.

„S tugom i žaljenjem primio sam vijest o smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija. Gospodina Sassolija pamtit ćemo kao uvjerenog europejca koji se snažno zalagao za izgradnju Europe koja će pružiti bolji život njezinim ljudima. Čvrsto je vjerovao u europski projekt temeljen na uvažavanju različitosti svih naroda i država članica. 

Svoj zastupnički, a potom i predsjednički mandat posvetio je jačanju uloge Europskog parlamenta te je zagovarao približavanje europskih institucija građanima i raspravu o tome kako Europsku uniju učiniti još učinkovitijom. 

Naša suradnja i susreti ostat će mi u sjećanju po srdačnom, otvorenom i konstruktivnom dijalogu te njegovom iskrenom zanimanju za rad Hrvatskoga sabora.

U ovim teškim trenucima, uime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i svoje osobno, izražavam iskrenu sućut njegovoj obitelji i svim zastupnicama i zastupnicima u Europskom parlamentu.“