Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio čestitku novoizabranoj predsjednici Europskoga parlamenta Roberti Metsoli

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku novoizabranoj predsjednici Europskoga parlamenta Roberti Metsoli.

„Poštovana gospođo predsjednice, uime Hrvatskoga sabora i osobno srdačno Vam čestitam na izboru za predsjednicu Europskog parlamenta. Želim Vam puno uspjeha u obnašanju te časne, odgovorne i važne dužnosti. 

Uloga predsjednice ključna je za uspješan rad parlamenta, kao i za suradnju s nacionalnim parlamentima. Stoga je Vaš izbor potvrda ugleda koji uživate kod zastupnica i zastupnika jedne od najvažnijih europskih institucija. 

Vaš izbor na ovu važnu dužnost, kao najmlađe osobe i treće predsjednice u povijesti, važan je pokazatelj demokratskih procesa i europskih vrijednosti za koje se svi zalažemo u Europskoj uniji. 

Kao predsjednik Hrvatskoga sabora iskazujem spremnost za daljnje promicanje suradnje naših parlamenata kroz razmjenu ideja i dobrih praksi. Vaše dosadašnje iskustvo rada u Europskom parlamentu doprinijet će toj suradnji kako bismo zajedno spremnije odgovorili na sadašnje i buduće izazove. Parlamenti su čuvari demokracije i vjerujem da će pozitivna uloga parlamentarne diplomacije i dijaloga približiti europske institucije svojim građanima.

Primite, poštovana predsjednice, izraze mojeg osobitog poštovanja.“