Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice VRO "Oluja"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, u kojoj stoji:

"Svim hrvatskim građankama i građanima i svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Na današnji dan s osjećajima ponosa i radosti obilježavamo 27. obljetnicu briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja. Uz Bljesak, Oluja je bila ključna akcija koja je dovela do završetka Domovinskog rata. Podizanje hrvatskog barjaka na kninskoj tvrđavi 5. kolovoza 1995. godine simbol je pobjede u Domovinskom ratu i stvaranja slobodne, suverene i neovisne Hrvatske.   

Slaveći pobjedu iskazujemo trajnu zahvalnost i najdublje poštovanje prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te svima onima koji su sudjelovali u obrani i oslobođenju naše domovine kao i njenoj međunarodnoj afirmaciji. Bez njihove požrtvovnosti mi danas ne bismo živjeli u demokratskoj Hrvatskoj. Naša je obveza štititi dignitet Domovinskog rata i na nacionalnom zajedništvu nastaviti graditi modernu, europsku Hrvatsku. 

U ovom neizvjesnom i nesigurnom vremenu globalnih izazova i nepredvidljivih kriza, upravo osnaženi vjerom u vlastite sposobnosti i znanje možemo sigurnije kreirati našu budućnost. Kao članica Europske unije i NATO-a i pred ulaskom u eurozonu i Schengen, jačamo otpornost na različite ugroze. Osiguravamo energetsku i prehrambenu neovisnost, a izgradnjom Pelješkog mosta teritorijalno smo integrirali Hrvatsku. Sav naš razvoj i projekti ne bi imali smisla bez ljudi, stoga je promjena demografske slike jedan od naših strateških ciljeva za budućnost i opstanak Hrvatske. U borbi za bolje sutra i bolji životni standard hrvatskih građana, posebno mladih i onih koji tek dolaze, budimo beskompromisni baš kao i naši branitelji u borbi za slobodu.

Uime Hrvatskoga sabora i osobno još jednom čestitam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.“