Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković primio u oproštajni posjet veleposlanika Države Izrael u RH Ilana Mora

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Ilana Mora.

Predsjednik Jandroković i veleposlanik Mor složili su se u ocjeni odličnih prijateljskih odnosa i čvrstih partnerskih veza između Hrvatske i Izraela. Iskazana je obostrana želja za njihovim daljnjim svekolikim unapređenjem, te istaknut osobit potencijal za intenzivniju suradnju u području informacijskih tehnologija, kibernetičke sigurnosti, znanosti i poljoprivrede.

U razgovoru je bilo riječi i o aktualnoj geopolitičkoj situaciji - ratu u Ukrajini, stanju na Bliskom istoku te u jugoistočnoj Europi, uz poseban osvrt na položaj Hrvata u susjednoj Bosni i Hercegovini. Istaknuta je visoka razina zajedničkih pogleda i stavova o brojnim globalnim i međunarodnim izazovima današnjice.

Predsjednik Jandroković zahvalio je veleposlaniku Moru na njegovom osobnom angažmanu tijekom mandata, osobito na gospodarskom i kulturnom planu te zbližavanju dvaju naroda. Veleposlanik Izraela zahvalio je na prijemu i potpori predsjednika Hrvatskoga sabora za vrijeme mandata u Hrvatskoj.