Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković primio izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom, umirovljenim general bojnikom Marinkom Krešićem. 

Na sastanku su sudjelovali i potpredsjednici Hrvatskog generalskog zbora, umirovljeni general-pukovnik Mladen Kruljac te umirovljeni brigadni general Frane Tomičić. 

Vodstvo Hrvatskog generalskog zbora izvijestilo je predsjednika Hrvatskoga sabora o dosadašnjem radu i planiranim aktivnostima u predstojećem razdoblju. Hrvatski generalski zbor bavit će se temama iz Domovinskog rata, kao i pitanjima iz područja obrane i nacionalne sigurnosti. Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora iskazali su svoju želju i interes za što tješnjom suradnjom s nadležnim državnim tijelima.

Predsjednik Jandroković još je jednom čestitao generalu Krešiću i novom vodstvu na izboru te izrazio podršku budućim aktivnostima. Istaknuo je važnu ulogu Hrvatskog generalskog zbora u promicanju vrijednosti Domovinskog rata te izrazio uvjerenje u nastavak dobre suradnje s Hrvatskim saborom, posebno s matičnim saborskim odborima.
Sugovornici su iskazali podršku hrvatskim pilotima od kojih su neki i članovi Hrvatskog generalskog zbora, te ocijenili srbijanske optužnice protiv njih političkom provokacijom koju Hrvatska odbacuje.