Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio božićnu čestitku

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku u kojoj stoji:

„Božić je blagdan ljubavi, mira, nade i svjetla, radostan navještaj rođenja Isusa Krista. Duh Božića oplemenjuje našu vjeru i poziva nas na preispitivanje vlastite savjesti i činjenje dobra. Kroz molitvu i osobno promišljanje ohrabruje nas da pokažemo snagu opraštanja i milosrđa te da vodimo brigu o dostojanstvu svakog čovjeka.
 
Božić je i blagdan obitelji koji slavimo s najmilijima, našom djecom, bližnjima, prijateljima i dragim ljudima. Ujedno nas podsjeća da je obitelj temelj društva, naše utočište i potpora u izazovnim vremenima. 
 
U razdoblju od gotovo dvije godine koje su obilježene globalnom pandemijom, a našu domovinu pogodila su i dva razorna potresa, posvećeni smo prije svega zaštiti života i zdravlja svih naših ljudi. Na kušnju su stavljeni solidarnost, jedinstvo i način života kakav smo poznavali. Uvažavajući sve različitosti među nama, kontinuiran i konstruktivan dijalog jedan je od ključnih načina kako premostiti podjele. 
 
U vremenu kada je potrebno pokazati hrabrost, odgovornost i razboritost, ali i poniznost, svi smo pozvani dati svoj doprinos jačanju međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu te stvaranju ozračja nade i optimizma. Važno je to učiniti radi naše budućnosti, naše djece i mladih. 
 
Uime Hrvatskoga sabora i osobno svim hrvatskim građankama i građanima te svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu želim blagoslovljen Božić proveden u miru te zdravu, sretnu i uspješnu 2022. godinu.“