Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio ministra vanjskih poslova Crne Gore Ranka Krivokapića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je ministra vanjskih poslova Crne Gore Ranka Krivokapića koji boravi u radnom posjetu Republici Hrvatskoj.

Sugovornici su se složili u ocjeni vrlo dobrih bilateralnih odnosa, izgrađenih u duhu međusobnog uvažavanja, aktivnog dijaloga i konstruktivne suradnje.

Ministar Krivokapić izvijestio je predsjednika Jandrokovića o situaciji u Crnoj Gori i svojim vanjskopolitičkim aktivnostima te se posebno osvrnuo na situaciju u okruženju. Predsjednik Sabora iskazao je podršku Hrvatske Crnoj Gori na njenom putu ka članstvu u Europskoj uniji uz ispunjenje svih preostalih mjerila i kriterija. Također je ponovio spremnost na daljnju pomoć Crnoj Gori u vidu prenošenja znanja i iskustava iz procesa pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Obje strane složile su se kako je u aktualnim geopolitičkim okolnostima bitna konstruktivna suradnja i stabilizacijska uloga dviju zemalja, posebno u okviru NATO-a.

Završno, predsjednik Hrvatskoga sabora najavio je održavanje prve konferencije predsjednika parlamenata Međunarodne krimske platforme čija je država sudionica i Crna Gora.