Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Viteškog alkarskog društva koje je predvodio predsjednik Stipe Jukić.

Tema sastanka bila je priprema 307. Sinjske alke. Predstavnici VAD-a upoznali su predsjednika Sabora s aktivnostima u organizaciji te najavili kako će se ovogodišnja Sinjska alka održati 7. kolovoza. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković iskazao je punu potporu Viteškom alkarskom društvu na organizaciji i održavanju ovog tradicionalnog natjecanja. Istaknuo je značaj Sinjske alke u promicanju hrvatske tradicije, nacionalnog identiteta i kulturno-povijesne baštine. Uvrštenjem na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva UNESCO-a, Sinjska alka postala je i kulturna manifestacija od svjetskoga značenja. 

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukić zahvalio je na potpori i ujedno uputio službeni poziv na 307. Sinjsku alku, što je predsjednik Hrvatskoga sabora sa zadovoljstvom i prihvatio.

U izaslanstvu Viteškog alkarskog društva na današnjem sastanku bili su i zamjenik predsjednika Dinko Bošnjak, gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović, tajnik Ivan Nasić te članovi Upravnog odbora VAD-a Mladen Vučković i Igor Vidalina.