Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Davorko Vidović obišao Sisak i Petrinju

Sisak/Petrinja –  Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Davorko Vidović posjetio je u srijedu Sisak i Petrinju, a u povodu Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom, koji je Vlada predstavila u ponedjeljak. Uz potpredsjednika Sabora Vidovića bile su i zastupnice Ivana Posavec Krivec i Vesna Nađ.

Kao stanovnik potresom pogođenog Siska, potpredsjednik Sabora Vidović neuspjelim je ocijenio dosadašnji proces obnove nakon potresa.  – Iako je proteklo godinu dana, nema vidljivih znakova obnove, smatra Vidović upozorivši na, kako je kazao, nedopustivu sporost administracije i nepotrebnu dugotrajnost postupka donošenja Zakona o obnovi.

Govoreći o programu revitalizacije i obnove Banovine, potpredsjednik Sabora Vidović je istaknuo kako je riječ o specifičnoj regiji koja je platila strahovitu cijenu u Domovinskom ratu i procesu tranzicije i koja je sada „dokrajčena“ potresom. – U toj regiji imamo demografsku kataklizmu i županiju u kojoj imamo više umirovljenika nego zaposlenih i koja se fiskalno i demografski nije sposobna obnoviti sama bez pomoći države, a što nije jasno vidljivo iz predloženog programa, kazao je Vidović.

Nakon obilaska centra Siska, potpredsjednik Sabora Vidović i zastupnice Posavec Krivec i Nađ posjetili su Petrinju kako bi dali podršku akciji ”Zagrli grad” inicijative građana „Petrinjsko proljeće“.