Marko Vešligaj održao sastanak s veleposlanikom Brazila Fontourom

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-brazilske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Marko Vešligaj održao je sastanak s veleposlanikom Savezne Republike Brazila u Republici Hrvatskoj Paulom Robertom Campos Tarrisse da Fontourom. Sastanku su prisustvovali prvi tajnik Veleposlanstva Gustavo Pereire te zastupnik Domagoj Hajduković, član skupine prijateljstva.

Sugovornici su iskazali želju za produbljivanjem odnosa od zajedničkog interesa u idućem razdoblju, posebno u sektoru gospodarstva i turizma. Brazil je pokazao velik interes za sadržaj hrvatske Strategije razvoja turizma i načinom na koji Hrvatska promovira svoju zemlju u inozemstvu.

Veleposlanik Brazila podsjetio je kako je izaslanstvo Brazilsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva posjetilo Hrvatski sabor 2008. i 2014. godine. Suradnja međuparlamentarnih skupina prijateljstva dviju zemalja, smatra veleposlanik Fontoura, proširuje mogućnosti razvoja bilateralnih odnosa. Najavio je i službeni poziv za posjet izaslanstva Hrvatsko-brazilske međuparlamentarne skupine prijateljstva Brazilu.

Autor: Hrvatsko-brazilska međuparlamentarna skupina prijateljstva