Marko Pavić s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem razgovarao o EU projektima

Šibenik - Predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić posjetio je Šibenik na poziv gradonačelnika Željka Burića kako bi razgovarao o projektima sufinanciranim europskim sredstvima u Gradu Šibeniku i na otoku Zlarinu te o planovima i pripremi za buduće projekte.

-Šibenik je jedan od najuspješnijih primjera u Hrvatskoj kako europski fondovi mijenjanju Hrvatsku, njene gradove i županije, rekao je Marko Pavić i dodao kako se transformacija Šibenika vidi na svakom koraku, od Poljane koja je postala glavni gradski trg, do revitalizacije šibenskih tvrđava i Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. -U svim tim projektima i mnogim drugim ključnu ulogu odigrali su upravo europski fondovi, kazao je Pavić.

Gradonačelnik Šibenika Burić predstavio je projekte koje Grad Šibenik ima u planu u narednom razdoblju; od infrastrukturnih projekata do ulaganja u zdravstvo, obrazovanje, kulturu i socijalne programe koji su temeljeni na zelenim i održivim tehnologijama te naglasio važnost hrvatskog članstva u Europskoj uniji za revitalizaciju gradova i otoka.

Jedan od predstavljenih projekata sufinanciran europskim sredstvima je i Hrvatski centar koralja Zlarin koji će promovirati prirodnu baštinu otoka Zlarina te doprinijeti održivom razvoju otoka i povećati njegovu privlačnost kao prezentacijsko-edukativnog centra s inovativnim sadržajima.

Na sastanku su se sugovornici osvrnuli i na predstojeći službeni posjet predsjednika Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta Younousa Omarjeea Zagrebu i Šibeniku te otocima Zlarinu i Prviću, a koji je predviđen za početak prosinca. Posjet će biti dobra prigoda za predstavljanje projekata vodno-komunalne infrastrukture Grada Šibenika koji će biti financirani sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti namijenjenih za otoke.