Marijana Petir sudjelovala na obilježavanju Dana grada Gline i obljetnici oslobođenja Gline od srpskog agresora

Glina - Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića zastupnica Marijana Petir nazočila je u subotu na obilježavanju Dana grada Gline. Tom je prigodom položila vijenac i zapalila svijeću u čast poginulih hrvatskih branitelja kod spomen-obilježja Suza.

Petir je nazočila i sv. misi u crkvi sv. Ivana Nepomuka u Glini i na svečanoj sjednici koja je održana u Hrvatskom domu. Čestitala je hrvatskim braniteljima, generalu Mladenu Markaču, počasnom građaninu Grada Gline, i svima koji Hrvatsku vole i žive Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, pri čemu je zahvalila hrvatskim braniteljima za slobodu.  

Petir je čestitala Dan Grada gradonačelniku Ivanu Jankoviću  i svim građanima i građankama Grada Gline, te izrazila spremnost podržati projekte koji imaju za cilj unaprjeđenje kvalitete života u Glini i ostanak ljudi na tom prostoru. Naglasila je da su obnova kuća stradalih u potresu i izgradnja društvene, socijalne i komunalne infrastrukture prioritet, podsjetivši da se kao predsjednica Odbora za poljoprivredu u čijoj je nadležnosti i vodoopskrba, zauzela za izgradnju vodovoda u selima Majskog bazena te je tom prilikom pohvalila spremnost Hrvatskih voda da taj projekt podrže. Upozorila je na velike štete od divljači s kojima se tamošnji poljoprivrednici suočavaju i naglasila da je Odbor za poljoprivredu o toj temi više puta raspravljao i postavio je kao prioritet, te je pozvao Hrvatski lovački savez i Ministarstvo poljoprivrede da što prije nađu rješenje. 

- Sjećanjem na 392 poginula hrvatska branitelja i civila s glinskog područja u Domovinskom ratu, obilježili smo obljetnicu oslobođenja Gline od srpskog agresora. Oluja je čista kao suza i mi smo pobijedili u obrambenom Domovinskom ratu. Onima koji su 1995. u Glini govorili da je to Velika Srbija, poručujemo da nikada nije bila niti će biti, a lažne izjave kojima tvrde da su Srbi s tog područja protjerani, demantiraju sami pripadnici srpske nacionalne manjine koji na tom području žive. Prioritet svih prioriteta je obnova nakon potresa te očekujem da se ispuni obećanje koje smo dobili da naši sugrađani koji su ostali bez domova, zimu neće dočekati u kontejnerima, rekla je Marijana Petir.