Majda Burić primila veleposlanika Japana Keijija Takiguchija

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-japanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Majda Burić održala je sastanak s veleposlanikom Japana u Republici Hrvatskoj Keijijem Takiguchijem. 

Veleposlanik Takiguchi čestitao je zastupnici Burić na preuzimanju funkcije voditeljice Hrvatsko-japanske međuparlamentarne skupine prijateljstva te je zahvalio na pozivu na sastanak. Sugovornici su izrazili interes za suradnjom dviju država na kulturnom, gospodarskom i političkom planu. 

Razgovaralo se i o turizmu kao jednoj od najznačajnijih gospodarskih djelatnosti u Hrvatskoj i dolasku japanskih turista u Hrvatsku. Isto tako, u razgovoru su se dotakli japanskih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj i to u granama auto industrije i uzgoja tune. 

Veleposlanik je upoznao zastupnicu Burić s poviješću bilateralnih odnosa Hrvatske i Japana kao i s političkim zbivanjima u Japanu te japanskim odnosima sa susjednim državama. Na kraju sastanka veleposlanik je prezentirao kulturne manifestacije "Japanski tjedan" i "Japanski dan" koje se tradicionalno svake godine održavaju u Zagrebu te je pozvao članove skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora na navedene manifestacije. Uputio je i poziv voditeljici te članovima skupine prijateljstva za sastanak u japanskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Autor: Hrvatsko-japanska međuparlamentarna skupina prijateljstva