Franko Vidović primio predstavnike Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995.

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Franko Vidović održao je u četvrtak sastanak s predstavnicima „Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995.“

Predstavnici Kluba izvijestili su predsjednika Odbora o projektu pod nazivom „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“, u okviru kojega će biti organiziran hod skupine od dvanaest članova Kluba na relaciji Vukovar Komarna, a koji će, započevši hod u Vukovaru i prolazeći kroz trinaest županija, prohodati nešto manje od 1000 kilometara. Pravac hoda zacrtan je diljem bojišnica, a započet će mjesec dana uoči službenog otvorenja Pelješkog mosta. 

Kako je rečeno, evociranjem uspomena Klub varaždinskih branitelja želi pokazati snagu i jedinstvo Lijepe naše, a projektom pronijeti glas o povijesnom kopnenom povezivanju istoka i juga Republike Hrvatske te odati počast poginulim braniteljima i civilima na mjestima njihovog stradavanja i pogibije.

U okviru projekta u planu je također održavanje projekcija ratno-dokumentarnog filma „Ivan Sokač – Život za Hrvatsku“ kojim se želi promovirati istinu o ratu i vrijednosti Domovinskog rata, njegovati zajedništvo svih hrvatskih branitelja i informirati mlade naraštaje o stvarnim zbivanjima tijekom Domovinskog rata. 

Izražavajući podršku projektu „Da se ne zaboravi“ – „Varaždin za Hrvatsku“, predsjednik Odbora za obranu zaključno je istaknuo da Hrvatska treba spriječiti da dođe do zaborava te kontinuirano promicati istinu i vrijednosti Domovinskog rata.