Domagoj Hajduković sudjelovao na Forumu mladih Zapadnog Balkana

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sudjelovao je u petak na Forumu mladih Zapadnog Balkana koji se održao u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika u Zagrebu.

Na panel raspravi pod nazivom „EU proširenje - jesmo li spremni za Zapadni Balkan“ Hajduković je govorio o novoj geopolitičkoj situaciji u Europi koja se očekuje nakon rata u Ukrajini. Također je naglasio i da Europska unija nema alternativu te da proširenje mora imati jasne kriterije.

- Nismo mislili da će Hrvatska biti zadnja država koja je primljena u Europsku uniju, proces mora ići dalje. Zapravo, od samog članstva u Europskoj uniji bitniji je proces pristupanja i pregovaranja koje države prolaze na svom putu, rekao je Hajduković te pozvao mlade da se više uključe u političke procese jer je i Europska unija kroz Konferenciju o EU-u pokazala koliko su joj bitni mladi.

Na panel raspravi sudjelovali su i  zastupnici u Europskom parlamentu Karlo Ressler i Željana Zovko iz Hrvatske, Alessandra Moretti iz Italije, bivši Povjerenik za proširenje Štefan Füle te María Rodríguez Alcázar iz Europskog foruma mladih.