Domagoj Hajduković sastao se s predsjednicom Odbora za integraciju Ukrajine u Europsku uniju Verkhovne Rade Ivannom Klympush-Tsintsadze

Prag - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković se na marginama  LXVIII. sastanka Konferencije odbora za poslove Unije parlamenata Europske unije (COSAC) susreo s predsjednicom Odbora za integraciju Ukrajine u Europsku uniju Verkhovne Rade Ivannom Klympush-Tsintsadze. Konferencija se održala od 13. do 15. studenoga 2022. 

Glavne teme razgovora su bile situacija u Ukrajini  kao i parlamentarne aktivnosti između dvaju parlamenta. 

Hajduković je dao svoju punu podršku Ukrajini te naglasio da koristi svaku priliku istaknuti kako Ukrajina mora što prije biti dio Europske unije.

- Hrvatski sabor i Verkhovna Rada imaju odličnu suradnju što se dokazalo i nedavno organiziranim summitom u Zagrebu koji je okupio najveći broj visokih dužnosnika u posljednjih 30 godina. Time smo dokazali svoju čvrstu podršku Ukrajini u ovoj teškoj situaciji, rekao je Hajduković te pozvao parlamentarce iz Ukrajine da posjete Hrvatsku u prvoj polovici iduće godine.

Klympush-Tsintsadze zahvalila se na bezuvjetnoj podršci koju Hrvatska daje Ukrajini i prihvatila poziv za posjetom Hrvatskoj. -Izuzetno mi je drago da nas ovako otvoreno podržavate. Svaka podrška ukrajinskom narodu je značajna. Nadam se da će ovo teško stanje u našoj državi ubrzo završiti te da ćemo spremno nastaviti europski put, rekla je Klympush-Tsintsadze.

Domagoj Hajduković je, sa skupinom drugih parlamentaraca, tijekom kolovoza 2022. godine boravio u Kijevu upravo na poziv Ivanne Klympush-Tsintsadze kako bi se što bolje upoznao sa situacijom u Ukrajini.