Domagoj Hajduković primio zastupnika u njemačkom Bundestagu Adisa Ahmetovića

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u četvrtak sastanak sa zastupnikom u njemačkom Bundestagu Adisom Ahmetovićem s kojim je razgovarao o političkoj situaciji na zapadnom Balkanu, posebno u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Odbora Hajduković ocijenio je odnose Hrvatske i Njemačke vrlo dobrima. Govoreći o izazovnoj političkoj situaciji na zapadnom Balkanu, kazao je kako se Hrvatska zalaže da zemlje regije, posebno Albanija i Sjeverna Makedonija, što prije uđu u članstvo Europske unije kako bi se osigurala stabilnost tog područja. Nadalje je naglasio je kako je situacija u susjednoj Bosni i Hercegovini jako komplicirana, a da su njezina stabilnost i prosperitet  u interesu Hrvatske. - Volio bih da Bosna i Hercegovina što prije shvati svoj europski put, dodao je Hajduković.

Zastupnik Ahmetović obavijestio je svoga sugovornika kako mu je u Odboru za vanjske poslove njemačkoga Bundestaga pripala uloga izvjestitelja za zapadni Balkan uime frakcije SPD-a te da mu je politička aktivnost usmjerena na stabilnost regije. Usto je dodao kako je situacija u Bosni i Hercegovini i u fokusu nove njemačke vlade. 

U nastavku razgovora bilo je riječi o ulasku Hrvatske u šengenski prostor i eurozonu.