Domagoj Hajduković primio kanadskog veleposlanika Alana Bowmana

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u srijedu sastanak s veleposlanikom Kanade u Hrvatskoj Alanom Bowmanom.

Predsjednik Odbora Hajduković uvodno je potvrdio vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose između dviju zemalja. Kazao je kako veliki potencijal za gospodarsku suradnju leži u  području sigurnosti, IT sektora i kulture. Podsjetio je na velik broj Hrvata koji žive u Kanadi i koji mogu pomoći u izgradnji boljih međusobnih gospodarskih odnosa. Istaknuo je važnost parlamentarne suradnje i njenog daljnjeg intenziviranja kroz parlamentarne skupine prijateljstva.

Veleposlanik Bowman osvrnuo se na važan gospodarski i trgovinski sporazum potpisan između EU-a i Kanade (CETA) koji daje priliku za jačanje međusobnih investicija, ukida carinske postupke i samim time omogućava međusoban pristup poduzećima i proizvodima na tržištima Kanade i EU-a. – Sada moramo naći načine da taj sporazum provedemo kako bi povećali međusobnu trgovinu i robnu razmjenu između Kanade i Hrvatske, kazao je Bowman.

U nastavku razgovora bilo je riječi o investiciji kanadske tvrtke u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja se bavi ekspoloatacijom plina.