Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Armenija održali sastanak s armenskim veleposlanikom Ashotom Hovakimianom

Zagreb – Voditelj međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Armenija Davor Ivo Stier i članovi skupine Davorko Vidović i Erik Fabijanić sastali su se u četvrtak  s armenskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Pragu Ashotom Hovakimianom.

Unaprjeđenje bilateralnih odnosa s naglaskom na parlamentarnu dimenziju te gospodarski odnosi, bili su središnje teme razgovora.

Veleposlanik Hovakimian prezentirao je aktualnu situaciju u Republici Armeniji i na Kavkazu te istaknuo važnost angažmana međunarodnih organizacija.

Davor Ivo Stier iskazao je otvorenost skupine za dogovor oko intenziviranja bilateralne suradnje te je također upoznao veleposlanika s aktivnostima koje se poduzimaju u okviru rada Parlamentarne skupštine Vijeća Europe vezane za situaciju u Armeniji i na Kavkazu. 

Članovi skupine Davorko Vidović i  Erik Fabijanić također su podržali prijedlog produbljivanja bilateralnih odnosa, osobito na parlamentarnoj razini.